Stal van Rensen

Landau

Naam: Landau van de Pasop
Afstamming: Landos af Hvarre x ....

Landau van de Pasop, een zoon van Landos af Hvarre is in 2014 bij Jacqueline van Rensen op stal gekomen. Jacqueline heeft besloten Landau niet aan te bieden op de hengstenkeuring. Hij mag nu nog even uitgroeien en wordt in het voorjaar van 2017 geruind en beleerd. Hij mag dan verder door het leven als recreatie of sport ruin. 

Pammela

Naam: Pammela
Afstamming: Brandt x Orbaldo      
 
Pammela is de eerste Groninger merrie die in 2006 bij Jacqueline van Rensen op stal kwam. Dat jaar is ze gedekt door de Groninger hengst Extase, maar helaas in 2007 kreeg zij tevroeg een dood veulen.
Pammela had een trailerlaad probleem maar in 2011 is dat opgelost. Inmiddels heeft de merrie diverse shows gelopen. Een hoogtepunt was het meerijden tijdens prinsjesdag met de cavalerie ere-escorte. Defensie had er ondanks de bezuinigingen een nieuwe 'tank' bij. 
Ook is Pammela in 2011 model merrie geworden op de nationale keuring van het Groninger paard in Wenum-Wiesel. Dit jaar wordt ze gedekt door Landos af Hvarre.

 

Buster alias 'Bertus'

Naam: Buster 
(Roepnaam: Bertus)
Afstamming: Bartus x Farao

Bertus is in oktober 2012 op Stal van Rensen gekomen. Deze ruin was in zeer slechte conditie. Na de nodige check's van zijn gezondheid is hij langzaam aangekomen en heeft hij conditie opgebouwd. Inmiddels is zijn ster weer rijzende en komt er een prachtige Groninger ruin tevoorschijn. Bertus is een lieve ruin en erg gesteld op zijn bazin.
                          Oktober 2012                                                                Juli 2013

 

Bosiena (R.I.P)

Naam: Bosiena

Afstamming: Batavier x Flammingo 

Het eerste veulen op Stal van Rensen. Geboren op 8 april 2012 uit de merrie Osiena. Bosiena een prachtig en lief veulen. Helaas overleed haar moeder Osiena in september 2012. In November kreeg ook Bosiena heftige koliek waarna ze moest worden ingeslapen. Het gemis is groot van dit prachtige veulen.

Bosiena april 2012 - november 2012 

 

 

Osiena (R.I.P) 

Naam: Osiena

Afstamming: Flammingo x Otto 

Osiena is een merrie uit de bekende siena stam. Osiena is een model merrie en kwam in 2010 als 'onhandelbaar paard' bij Jacqueline van Rensen op stal. De klik was groot en na een periode trainen was de bedoeling Osiena op wedstrijden uit te brengen. Helaas kreeg Osiena in 2011 een peesblessure. Daarvan is ze inmiddels weer helemaal hersteld. Osiena is in 2011 gedekt door de Groninger hengst Batavier. Eind april is zij uitgerekend van deze hengst die helaas eind augustus 2011 is overleden.

april 2012 kreeg Osiena een prachtig merrie veulen: Bosiena.
Juli 2012 werd Osiena op de regionale keuring in Tolbert kampioen! En ook op de nationale keuring in Wenum-Wiesel werd Osiena nationaal kampioen. Helaas hebben we Osiena na heftige koliek moeten laten inslapen. Een groots gemis van deze lieve en prachtige merrie.

Osiena: juni 1996 - september 2012

 

Emma & Berend (R.I.P.)

Emma
Een dochter van de groninger hengst Goldstern. Emma is aangekocht toen ze 9 maanden oud was. De verwachtingen waren hoog van deze mooie merrie. Helaas hebben we Emma op drie jarige leeftijd in moeten laten inslapen wegens hoefkraakbeenverbeendering.

Berend
Berend was een zoon van de hengst Bartus en de merrie Osiena. Berend was een grote hengst maar helaas is deze grote vriendelijke reus op anderhalf jarige leeftijd ingeslapen omdat er ernstige ataxie en OCD was geconstateerd.