Stal van Rensen

Groninger dekhengst

Landos af Hvarre

Dagkampioen & Publieksfavoriet 2012 & 2013

Naam: Landos af Hvarre
Afstamming: v. Lord Gruson af Hvarre mv. Urprinz

Dekgeld 2017: €450,-

Landos af Hvarre staat stinds december 2011 op stal van Rensen. De hengst heeft een zeer braaf en werkwillig karakter. 'Opstappen en wegrijden' was wat Jacqueline van Rensen ondervond toen ze Landos een zadel op zijn rug legde. De tweede maal dat Landos een zadel op zijn rug kreeg werd hij meegenomen op buitenrit en ook dat was geen probleem. Op de hengstenkeuring 11 februari 2012 reed Marieke Kalk met de hengst een clinic en dat na slechts 4 keer oefenen. Begin april 2013 worden de eerste nakomelingen van Landos verwacht.

Een jaar verder is Landos voor het tweede achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot dagkampioen & publieksfavoriet. De hengst is het afgelopen jaar fanatiek getraind. Hij heeft zich het afgelopen jaar veelzijdig getoond. Voor de wagen, onder het zadel zowel in de dressuur baan als braaf mee op buitenrit. Bij iedere aangelegenheid komt zijn brave karakter weer duidelijk naar voren. De trainingen onder het zadel werpen zijn vruchten af, zijn beweging kwam op de hengstenkeuring positief naar voren, zowel bij het vrijbewegen als tijdens de demonstratie onder het zadel. Al met al een groninger met een fijne beweging en een gouden karakter! 

Landos dekt vanaf 2013 via K.I.
Graag op tijd aangeven dat uw merrie hengstig is/wordt. Sperma bestellen min. 1 dag van te voren zodat Landos de volgende morgen kan springen. Het rietje gaat dan tussen 8:30-9:30 met de koerier mee op transport zodat u snel ben voorzien van vers sperma!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jacqueline van Rensen 06-41842406 

Hengstenkeuring 2013: 

 

Nakomelingen

De nakomelingen van Landos af Hvarre hebben het in 2013 op de keuringen goed gedaan. Op de regionale keuring Tolbert werd Lando van fam. Boerma-Korvemaker veulen kampioen en het merrie veulen Iszara van fam. Tanis-Vreugdenhil kreeg op de regionale en nationale keuring een eerste premie.


        Lando                                                                             Iszara

 

In 2015 zijn  7 nakomelingen van Landos af Hvarre geboren.
Leander werd zelfs nationaal veulen kampioen.

Leander (foto: Claudia Dermois)

2016 - Op de regionale keuring van Tolbert ging het veulen kampioenschap tussen twee nakomelingen van Landos. Het merrie veulen Leonie van de Pasop (van familie Hiemstra- van der Veen) tegen het hengst veulen Leonardo (van familie Kamps). Het was uiteindelijk Leonie die er met het kampioenslint vandoor ging.

 Neem voor een overzicht van verschillende nakomelingen een kijkje in het album NAKOMELINGEN

 

Wilt u meer informatie over dekvoorwaarden of deze super brave en lieve hengst bezichtigen, neem vrijblijvend contact op voor een afspraak:

Stal van Rensen

Jan Kokweg 2
9641 KT Veendam

0641842406

jacquelinevanrensen@hotmail.com